KATALOG OBIEKTÓW

ILOŚĆ MIEJSC

RODZAJ OBIEKTU

WIĘCEJ KATEGORII

PAN KEJK

obiekt: Restauracje

ilość miejsc: 40

KONTAKT:

convention@manufaktura.com

INFORMACJE DODATKOWE:

Światło naturalne

Klimatyzacja

Możliwość płatności w EURO

Możliwość płatności kartą kredytową

Obsługa w języku angielskim

OPIS:

Restauracja oferuje naleśniki słodkie i wytrawne, a także zupy, sałatki oraz świeżo wyciskane soki. Mocną stroną lokalu jest nowoczesny, utrzymany w bieli wystrój, urozmaicony ciekawym oświetleniem – wiszącymi żarówkami na długich kablach oraz miedzianymi lampami.

25 rodzajów naleśników wytrawnych, 15 propozycji słodkich, a dodatkowo tradycyjne placki ziemniaczane, amerykańskie „pankejki”, czyli porcje czterech małych placków podanych ze słodkim sosem, rozgrzewające zupy-kremy i szeroki wybór sałat. Menu restauracji Pan Kejk zachęca do spędzenia czasu przy pysznych daniach nawiązujących swoimi nazwami do miast i państw z całego świata. W karcie znalazły się między innymi naleśnik „norweski” z farszem z łososia, szpinaku, pomidorów i rukoli, „tajski” z krewetkami, cukinią, pędami bambusa oraz mleczkiem kokosowym, czy „polski” – z kiełbasą, pieczarkami i żółtym serem. Na podróż w krainę słodkości goście restauracji mogą przenieść się za pomocą naleśnika „orleańskiego”, wypełnionego czekoladą, mascarpone i gruszką, czy „krakowskiego” z karmelem, orzechami, herbatnikami i serkiem homogenizowanym. Wśród propozycji „pankejków” nie mogło zabraknąć tradycyjnej wersji podawanej z syropem klonowym.

Wystrój restauracji jest utrzymany w stylu nowoczesnego minimalizmu. Klasyczne, białe meble współgrają z naturalnym drewnem oraz miedzianymi wykończeniami i dodatkami. Ciekawym rozwiązaniem oświetlenia jest zastosowanie wiszących na długich kablach żarówek, które stają się nietuzinkowym elementem dekoracyjnym. Właściciele zdecydowali się na otwartą kuchnię, dzięki czemu klienci restauracji mogą na bieżąco podpatrywać pracę kucharzy.

Powierzchnia sali przeznaczonej dla zorgaznizowanej grupy:

1 sala na drugim pietrze

PRZYKŁADOWE OBIEKTY

mei_mei

MEI MEI

MEIMEI to dosłownie „młodsza siostra”. Nazwa odwołuje się do jednej z pomysłodawczyń konceptu, której rodzina przyjechała do Polski w latach 30.

WIĘCEJ

the-mexican

THE MEXICAN

Restauracje The Mexican to restauracje z segmentu casual dining, cechują się ofertą kulinarna opartą na oryginalnych recepturach kuchni meksykańskiej.

WIĘCEJ

andels

ANDEL’S HOTEL

Andel’s Hotel Łódź to pierwszy czterogwiazdkowy deluxe design hotel w Łodzi.

WIĘCEJ